Прокуратурата иззе техника на МВР за подслушване

DenNews.bg
03.04.2013
размер на текста:

Прокуратурата е иззела от МВР транспортна техника и техника за наблюдение във връзка с проверката на сигнала за незаконно подслушване, изнесен от лидера на БСП Сергей Станишев, – обяи на брифинг в сряда главния прокурор Сотир Цацаров, информира агенция pianews.eu.
Техниката е придвижена до терен на прокуратурата, за да се осъществи пълното й експертно изследване.
“Не е възможно да очаквате от нас публикуване на целия доклад от проверката на случая със сигналите за незаконно използване на техника за наблюдение. Прокуратурата няма да скрие всичката друга информация по случая. За проверката са снети показания на длъжностни лица и всичко се върши лично от проверяващите прокурори. На 12 май ще приключи проверката, работим и разпитваме, не работим формално, самият факт, че днес сме взели мерки за изземане на транспортното средство и превозването му на територията на прокуратурата, значи че работим активно”, обясни главният прокурор.
„Прокуратурата извършва разследването, без да използва ДАНС, от което следва че установим ли нарушения, ще влезем и в ДАНС”, заяви още Цацаров.
Прокурор Роман Василев обясни, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече е дал обяснение по случая.
Припомняме, че екип от 10 прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) и Специализираната прокуратура (СП), ръководен от градския прокурор Николай Кокинов и зам.-градски прокурор Роман Василев са в МВР.
Вчера главният прокурор обяви, че подаденият от Станишев сигнал е достоверен.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети