Катин отърва присъдата, засега

dennews.bg
29.04.2013
размер на текста:

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин се спаси от присъда, засега. На днешното поредно заседание по делото адвокатът му Александър Райнов представи болничен лист на подсъдимия, издаден на 27-и април. Очакваше се днес след разпит на последните двама свидетели съдът да се произнесе за това има ли вина Катин или не за фалшифицирането на строително разрешително за регионалното депо в Кочериново. На предишното заседание Катин се отметна, не се призна за виновен и така и не бе подписано споразумение с прокуратурата.
Обвинението, което му повдигна Софийска градска прокуратура е за изготвяне на документ с невярно съдържание при кандидатстването по европейския проекта за изграждане на депото на стойност 50 млн. лева. Според Катин той е изправен на подсъдимата скамейка за това, че се е опитал да облагодетелства община Кочериново.
От обвинителния акт става ясно друго, а именно, че сума от 500 000 лева, отпусната за изготвяне на техническото предложение, Катин е получил, след като е представил в Министерство на околната среда и водите разрешение за строеж на надстройка и пристройка на жилищна сграда, а не разрешително за строеж на обект „Изграждане на регионален център за управление на отпадъците-Кочериново”.
По този начин Катин предоставяйки неверни сведения, е получил 500 000 лв. за техническа помощ.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети