Смрад от фекалии нахлу в класните стаи в училището в Сапарева баня

DenNews.bg
23.04.2013
размер на текста:

Спукана отходна тръба на канализацията ОУ „Христо Ботев” в Сапарева баня души децата с невероятна смрад и води до изливането на мръсни води в основите на сградата, сигнализират родители до dennews.bg.
Неприятната миризма била забелязана от родителите още в началото на учебната година, но тогава съмненията били, че се касае за лоша поддръжка на тоалетните. След устните сигнали са предприети действия, но само за замаскиране на миризмата с употребата на препарати. Проблемът със спуканата тръба останал, като за замаскирането му помогнали и ниските температури и снега през зимата. Със затоплянето на времето обаче миризмата на фекалии отново нахлула в класните стаи и коридорите в цялото училище.
Вчера на мястото е била изпратена строителна техничка от община Сапарева баня, която констатирала проблема.
Канализацията е ремонтирана преди около година, тогава отходната тръба е извадена зад училището, но според родителите е с обратен наклон и това пречи за оттичането на мръсната вода и води до проблемите. Тръбата не е изцяло вкопана в земята, а за да не се излива към автобусната спирка до площада на града помага само това, че спирката е в по-висок участък. Така в момента отпадните води се изтичали в основите на училището, смятат родителите.
Те ще сигнализират комисията по образование към Общински съвет с надеждата проблемът да бъде отстранен и освен неприятната миризма, да бъде елиминирана и опасността от зарази при настъпването на топлото време.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети