15 г. затвор за похитителя от сливенската банка

DenNews.bg
18.04.2013
размер на текста:

Окръжен съд-Сливен осъди похитителя на банката в Сливен Стефан Стефанов, който след опит за грабеж през март 2011 г. държа за заложници служителките в офиса часове наред и рани тежко охранителя на 15 г. затвор, при първоначален строг режим.
Стефанов трябва да плати и 160 000 лева обезщетение за опит за убийство на охранителя Станчо Станев, както и 6400 лева държавни такси и други 250 лева разноски по гражданския иск на Станчо Станчев за нанесени нематериални щети и морално-психично разстройство. Присъдата подлежи на обжалване пред Бургаски апелативен съд в 15-дневен срок, съобщи Дарик радио.
Ищецът Станчо Станев заяви, че не е доволен от присъдата. За него не е важно материалното обезщетение, а присъдата. По думите му, той ще бъде удовлетворен, ако съдът наложи 20 години лишаване от свобода на Стефан Стефанов и добави, че най-вероятно ще обжалва наложеното наказание.
27-годишният Стефан Стефанов нахлу в банков клон в центъра на Сливен на 23 март 2011, простреля охранителя Станчо Станев и взе други шестима служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана жена бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети