От 100 до 300 лв. глоба за досадни реклами по дървета и сгради в Дупница

DenNews.bg
17.04.2013
размер на текста:

Над 20 констативни протоколи са съставили от Контролното
звено към община Дупница на лица разлепващи рекламни материали на нерегламентирани места. Съставени са и няколко акта и фиша, като актовете са на стойност от 100 до 300 лева, а фишовете по 20 лева. Санкциите са според Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на община Дупница.
"Когато засечем подобно разлепване на рекламни материали или брошури по дървета, общински сгради и всякакви нерегламeнтирани места, се съставя констативен протокол на
съответната фирма или лице. Даваме срок, обикновено в рамките на ден, за да бъдат премахнати за собствена сметка и след това
се прави нова проверка от звеното ни дали предписанието е изпълнено. За съжаление практиката показва, че някои предпочитат да си платят глобите и после пак продължават да разлепват”, коментира говорителят на общината Христо Апостолов на въпрос на dennews.bg за досадното появяване на реклами къде ли.
Подготвят се промени в Наредбата, които да бъдат предложени на Общинския съвет, с които да бъдат взети по-сериозни мерки към нарушителите.
Всеки гражданин може да сигнализира в община Дупница, ако негова собственост се използва за рекламно табло без разрешение или забележи увреждане на общинска собственост.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети