Полиция и жандармерия потушава ромско меле, заради шамар и клетви

DenNews.bg
15.04.2013
размер на текста:

Полиция и жандармерия е потушила ромско меле, избухнало в бургаския квартал „Меден рудник”, заради зашлевен шамар на дете.
След почерпка с алкохол братя и други роднини нападнали с брадви и дървени колове две жени и техни близки около 17 часа вчера. На място са изпратени служители от Четвърто Районно управление “Полиция”-Бургас, Първо Районно управление “Полиция”-Бургас, специализираните полицейски сили и бургаската жандармерия.
Констатирано е, че 25-годишната З.Е., 39-годишната А.Х., 54-годишният И.Х. и други техни роднини са нападнати пред дома им, разположен на ул. “Петко войвода” №54 от братята С.В., 18-годишен, М.В., 19-годишен, И.В., 22-годишен, М.В., 23-годишен и техния приятел А.К., 29-годишен, въоръжени с брадви, дървени колове и лопата.
Братята искали да се саморазправят с жените и техните близки, тъй като дни по-рано З.Е. ударила шамар на едно от техните деца и неколкократно отправяла клетви към семейството им. След употреба на алкохол братята и техният приятел решили да накажат З.Е. и семейството й, като при появяването на полицейските служители, агресията се насочила към тях и И.В. ги нападнал с дървен кол.
След използване на физическа сила и помощни средства (белезници) трима от братята – И.В., С.В. и М.В. са отведени в Четвърто Районно управление „Полиция”-Бургас за изясняване на инцидента, като при пристигането им И.В. и М.В. неколкократно отправили закани за уволнение към полицаите. Тримата братя са настанени в бургаския отрезвител, а по случая е образувано бързо полицейско производство.
Източник: БЛИЦ

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети