Футболистите на Левски остават без заплати до края на сезона

dennews.bg
12.04.2013
размер на текста:

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев даде изявление, след като стана ясна треньорската рокада на “Герена”. Николай Митов смени Илиан Илиев, а освен това ръководството е решило да бъдат спряни всички плащания към футболистите до края на сезона, информира Гонг. „Разделихме се с Илиан Илиев, вчера заедно с Боримиров имахме разговор с него и стигнахме до решението да напусне. Това беше решение и от нас, и от него. На базата на това – Николай Митов ще е треньор до края на сезона, с помощници Мариан Христов и Елин Топузаков“, уточни Тонев. Клубният началник разкри след това, че парите на играчите са спрени. „Спираме всички плащания до края на сезона. Тогава ще видим кой какво има да получава. Казах им в съблекалнята, че който не иска и няма характер да играе за Левски, може да си тръгне още днес. Който иска да остане, да направи така, че отборът да побеждава“, отсече Иво Тонев.
Запитан защо преди няколко месеца обяви, че Илиан Илиев със сигурност няма да бъде сменян, изпълнителният директор каза: „Преди по-малко от месец аз бях длъжен да застана зад него, а и Илиан го заслужаваше. Не може да се говори нито за освобождаване, нито за оставка. Илиан прецени, че това е добре за Левски в момента. Мисля, че Илиан заслужава уважение. Не съжалявам, че не се разделихме след мача с Монтана.“
Иво Тонев обясни и защо в щаба са привлечени Елин Топузаков и Мариан Христов: “Моето лично виждане е, че ни трябва малко повече характер. Елин Топузаков дълго време беше капитан в най-добрите години на Левски. А Мариан Христов е ставал шампион на Германия. Това са двама души, които знаят как се става шампион. Очаквам от тях да предадат тази амбиция и характер на играчите”.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети