САЩ размаха пръст на Северна Корея

DenNews.bg
11.04.2013
размер на текста:

САЩ побързаха да размахат пръст на Северна Корея, след като стана ясно, че Пхенян е привел в готовност за изстрелване поне една от ракетите си, разположени по крайбрежието.
"Не си играйте с огъня", е предупреждението на САЩ, предаде Франс прес.
Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.
През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.
Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий.
Привеждането в стартово положение на севернокорейската ракета бе обявено по-рано от говорител на министерството на отбраната на Япония, позовавайки се на данни от космическото разузнаване.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети