Психолози учиха родители и тийнейджъри как да реагират при насилие

dennews.bg
01.04.2013
размер на текста:

Психолози работиха 2 дни с родители и младежи от Дупница и Кюстендил в последната фаза на превантивния проект на ОДМВР Кюстендил “Младежи и институции срещу рисковете на нашето време”, по който психолози работиха с родители и младежи от Дупница и Кюстендил.
Силвия Овчарченска от Дупни;а бе обучителят на родителите. Участниците в групата обсъдиха значението на подкрепата, която се очаква да окажат възрастните, как да разпознават белезите на насилие и възможностите за оказване на подкрепа на пострадали за получаване на бърза и ефективна защита.
Основната тема, по която работиха тийнейджърите бе посветена на лидерството. Обучител на младите хора бе психологът на ОДМВР Кюстендил Ирена Чалъкова.
Подготовката на младите хора, които се обучават за обучители на свои връстници, и на родителите ще приключи през месец май и се осъществява от партньорски екип от инспектори от “Детската педагогическа стая” от Кюстендил и Дупница, секретарят на МКБППМН Велислава Георгиева, инспекторът БППМН от ОДМВР Кюстендил, неправителствените организации.
Дейностите, свързани с подготовката на младежките лидерски групи се провеждат по 2 пъти месечно, обикновено през почивни дни.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети