Хората на Жириновски искат забрана за чесъна на обществени места

DenNews.bg
01.04.2013
размер на текста:

Депутат от Либерално-демократичната партия на Русия (ЛДПР) на Владимир Жириновски е внесъл в Държавната Дума (долната камара на парламента) законопроект за „защита на гражданите от последствията от употребата на чесън”, съобщава РИА „Новости”.
В разяснителните бележки към документа се посочва, че той е изготвен „в светлината на неотдавна приетия закон за ограничаване употребата на тютюн и е насочен към защитата на основополагащи права на гражданите като правото на охрана на здравето и правото на благоприятна околна среда”.
Законопроектът предлага да се забрани употребата на чесън в помещения, предвидени за оказване на услуги в системата на образованието, културните учреждения, органите по въпросите на младежта, жилищните услуги, хотелите, работните места и работните зони на офисите.
Консумацията на чесън ще се разрешава само на специално оборудвани за това места на открито и в специални изолирани помещения за общо ползване, които имат система за вентилация.
Предлага се също така въвеждането на централизиран контрол в Русия на производството и продажбата на чесън, както забрана за предлагането му в търговската мрежа от 22 вечерта до 9 часа сутринта.
Агенцията уточнява, че информацията за законопроекта е получена днес, 1 април, от апарата на руската Държавна Дума.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети