Протестите спрели атаката от Дупница към европейския пазар за автобуси

Даниела Методиева
07.03.2013
размер на текста:

Протестите, които заляха цялата страна, са причина да бъде отложено стартирането на проекта за производство на електрически кондензаторни автобуси в Дупница. Израелците, които щяха да инвестират заедно с председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов, се почуствали несигурни от нестабилната обстановка в държавата и за момента са се отказали от намерението си. По план рязането на лентата е трябвало да бъде на 1-и март от премиера в оставка Бойко Борисов и от министъра на енергетиката Делян Добрев. Сега щяло да бъде отложено към средата на април, обясни Константинов.
Намерението си да инвестира заедно с израелците, Констанинов обяви в средата на януари тази година, след като се върна от визита в Китай, за да се запознае с разработката. Тя според Константинов била изпитана и доказала се. С този нов вид автобуси и революционната технология Константинов и израелците щели да използват завода за автобусите като платцдарм за атакуване европейския пазар.
Председателят на местния парламент в Дупница обясни, че този завод щял да произвежда годишно по 3 000 автобуса, като на първо време ще бъдат наети 100 работници. Тяхната задача на първо време била да инсталират мощностите и изработването на прототипите, които трябва да са готови до 1-и юни.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети