Ученичка от Дупница с национална награда за есе

DenNews.bg
07.03.2013
размер на текста:

Любимото занимание на Анжела е фотографията.

Деветокласничка от дупнишкото училище „Св. П. Хилендарски” грабна поредна призова награда. Анжела Гюрова, която участва в много рецитали, тържества, изложби и литературни конкурси, бе отличена за участието си в конкурса „Моята България” 2013. Ани и нейният учител консултант Нели Василиева присъстваха на тържествено награждаване, което се проведе във Варна преди дни. Ани е отличена с втора награда във възрастовата група на най- големите, 9 – 12 клас, с есето си „България през погледа на едно 15 годишно момиче”
Това не е първото отличие за Анжела. В края на миналата година, малко преди Коледните празници отборът учител – ученик взе заслужена отличие от конкурс в Бургас. През февруари пък Ани получила грамоти и от още два литературни конкурса.
Най-любимото занимание на талантливата дупничанка е фотографията, защото „фотографията не е просто хоби, а начин да изразиш себе си”. Успехите ѝ и в областта на любимото хоби също не са малки, през месец февруари е спечелила заслужена втора награда в международен конкурс за фотография.
Паралелно с всичките творчески изяви Ани е и най-малкият доброволец на Център за Обществена подкрепа „Соник Старт” в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети