Кирил Йорданов подаде оставка, докато България скърби за Пламен

DenNews.bg
06.03.2013
размер на текста:

Само преди минути кметът на Варна Кирил Йорданов обяви на пресконференция, че се оттегля от поста. Пресконференцията на Йорданов съвпадна с опелото за самозапалилият се с искане за оставката на варненския кмет и целия общински съвет Пламен Горанов. 36-годишният варненец се самозапали на 20 февруари пред сградата на общината във Варна и почина навръх Националния празник 3 март.
Стотици варненци се стичат в храма „Света Петка” във Варна за да се поклонят пред паметта на Пламен. Стотици граждани има и пред сградата на общината. Те посрещнаха с аплодисменти новината за оставката на кмета Кирил Йорданов, но продължават да палят свещи, да оставят цветя и камъни на плочките, където Пламен се самозапали.
Мотивът на Йорданов да напусне поста е, че името му вече е достатъчно накърнено и не би могъл да продължи да работи с достойнство.
По-рано днес председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи Яне Янев обяви, че сщу Йорданов имало над 30 сигнали за злоупотреби, подправяне на документи и други.
След поклонението пред Пламен, белият ковчег с тялото му ще бъде закаран в столицата и кремиран, каквато е волята на близките му. След това урната с праха му ще бъде положена на гробищата във Варна.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети