Дипломати заседават в ООН на пияно

DenNews.bg
05.03.2013
размер на текста:

Дипломати участват в заседания на ООН след употреба на алкохол, посланик Джоузеф Торсела, като визира бюджетната комисия, в която той представлява САЩ. Според Торсела „и без това трудният процес на преговори по годишния бюджет на световната организация се усложнява от факта, че някои дипломати идват пили на заседанията”.
Бюджетът на ООН се приема през декември, но коледните и новогодишните тържества се отразявали зле на преговорите по него.
Ройтерс цитира дипломати, участвали в заседанията на бюджетната комисия, според които не е рядкост да си видят делегати с признаци на сериозно алкохолно опиянение.
САЩ предлагат в бъдеще залите за преговори да бъдат "зони, свободни от пиянство", заяви Торсела.
Посланикът добавя, че САЩ са много благодарни на някои свои подпийнали партньори, които са им предоставили "стратегически възможности", но прикани шампанското да се запази за накрая, когато идва време да се вдигат наздравици за вече успешно свършена работа.
Дипломатът призова освен това 193-те страни членки на ООН да проявяват повече дисциплина при обсъждане на бюджетните въпроси, по които често пъти има различия между развитите и развиващите се страни.
Той също така прикани делегациите да се откажат от процедурни хватки като блокиране на дискусии чрез неявяване на заседанията, предаде Ройтерс.
Източник: Vesti.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети