Стоев: Камило Плачи е един бедняк, Стойчев му реди състава

dennews.bg
05.03.2013
размер на текста:

Нов скандал се разрази в българския волейбол. Няколко наши треньори изразиха мнение, че селекционерът на националния отбор – италианецът Камило Плачи, е обявил негласна война на родната федерацията. Плачи бе на дербито от последния кръг на Супрелигата Левски – ЦСКА, но не седна в зоната за ВИП гости на малката зала “Арена Армеец”. Вместо това иалианският специалист предпочете да се настани в сърцето на агитката на опозиционерите на шефа на БФВ – Данчо Лазаров, пише “Меридиан Мач”. Феновете, които не крият топлите си чувства към бившия национален селекционер Радостин Стойчев, отново опънаха транспаранти, насочени срещу Лазаров и федерацията. Камило Плачи пък се снимаше усмихнат до уши с враговете на президента на БФВ и дори си разменяше мартеници с тях. Това не е останало незабелязано от треньора на Левски Волей Стоян Стоев.
“Няма да му позволим да пуска титулярен състав, реден от Стойчев, и да пренебрегва момчетата от българското първенство, донесли медали и радост на страната. Няма да му дадем да тъпче нашите специалисти, които произвеждат кадри за националния тим”, изрепчи се Стоян Стоев, който е баща на друг бивш селекционер на България Мартин Стоев.
Според Стоян Стоев, Плачи се държи като “един италиански поверачо (бедняк), който иска само да дои българския волейбол, без да има нужните качества за старши треньор”. “Ние също имаме прекрасни статистици и анализатори”, отсечи Стоев, който пък е бил начело на националния ни отбор в началото на 90-те години.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети