Палатков лагер никне на жълтите павета

DenNews.bg
04.03.2013
размер на текста:

Снимка: БНТ

Протестиращите от гражданското движение „Орлов мост” започнаха да изпълняват заканата си, че на жълтите павета ще изникне палатков лагер и в градинката между парламента и Софийския университет вече бяха разположени първите палатки.
Те ще останат пред сградите, за да накарат депутатите да приемат всички важни закони, които не са приели през последните три години.
Протестиращите имат разрешение от Столична община за акцията си. По план палатковият лагер трябва да остане зад парламента до 12 март, но срокът може и да бъде удължен, информира bTV.
Пред БНТ протестиращите обявиха, че тепърва ще се събират хора от цялата страна и ще разпъват палатки, за да покажат своето недоволство към управляващите.
Вече е изпратено писмо до председателя на парламента Цецка Цачева. В него се настояват за провеждане на референдум за Велико народно събрание и налагане на мораториум върху изпълнителните дела на банките. Те искат и промяна в Изборния кодекс, така че гражданите да могат да участват в избори със свои представители.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети