Березовски е починал от задушаване

DenNews.bg
26.03.2013
размер на текста:

Руският олигарх Борис Березовски е починал от задушаване, показват резултатите от аутопсията. Експертизите обаче не са установили данни от насилие по тялото на милиардера, който бе открит от свой охранител мъртъв в дома си в Южна Англия в събота.
Предстои да бъдат направени токсикологични изследвания, но те ще са готови едва след няколко седмици.
При първоначалният оглед на жилището на олигарха също не са установени данни за намесата на друго лице или лица, но предстоят още огледи и разследването продължава. Някои от близките на Березовски изтъкнаха, че той е бил в депресия, но тезата за самоубийство бе отхвърлена от други негови приятели. Вчера един от тях изрази съмнения, че Березовски е бил удушен, тъй като до тялото му е намерен шал.
Милиардерът бе една от фигурите в Лондон на група изгнаници, борещи се срещу руския президент Владимир Путин. Към тази група принадлежеше и шпионинът Александър Литвиненко. Той бе отровен през ноември 2006 г. с радиоактивното вещество полоний. Руски и британски медии, цитирайки политически експерти, не отхвърли никоя от възможните хипотези, включително и евентуално убийство. Световната преса припомня, че срещу Березовски е имало поне два опита за убийство, като последния план за елиминирането му бе разкрит през 2007 г., припомня телевизия Европа.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети