Полицай застреля при самоотбрана крадец на кабел

dennews.bg
24.03.2013
размер на текста:

В 23:10 часа на 23 март в Районно управление “Транспортна полиция” /РУТП/ - Пловдив е получен сигнал от ръководител-движение в жп гара Разлог за прекъсната съобщителна линия, свързваща гарите Гулийна баня и Генерал Ковачев по жп линията Септември - Добринище. Веднага са предприети действия за проверка на случая, предвид възникналата сериозна опасност за движението на влаковите композиции в района.
За целта е поискано съдействие от полицай на РУТП-Пловдив, който бил в района на произшествието. Като подкрепление е изпратен и служител на РУП –Разлог. При извършване на обход в района между двете гари, служителят на Транспортна полиция засякъл движещ се лек автомобил “Фолксваген”, който влачел завързан за бронята си магистрален съобщителен кабел. При спиране на автомобила, полицаят се легитимирал и разпоредил на двамата пътници в колата да излязат. Единият от тях побягнал. Водачът на автомобила тръгнал срещу полицейския служител и го нападнал с твърд предмет./По късно при огледа на мястото е открита брадва/. В условията на самоотбрана, служителят на реда възпроизвел изстрел със стоп-патрон със зачисленото му служебно оръжие, при който прострелял нападателя в главата. Полицаят незабавно откарал ранения в Спешния център в Разлог, но въпреки усилията на медиците, той починал там.
Установена е самоличността на починалия - Н.И. на 37 години от село Баня, криминално проявен и осъждан, със 17 криминалистически регистрации - основно за кражби, средна телесна повреда и шофиране след употреба на алкохол.
При проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е задържан за 24 часа мъжът, който избягал от фолксвагена – В.К. на 46 години, без криминални прояви, също от село Баня.
За случая незабавно са уведомени следовател и дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативно-следствена група. Непосредствено до автомобила са открити 62 метра многожилен магистрален кабел, както и брадвата. Образувано е следствено дело в Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура –Благоевград.
В РУТП-Пловдив е образувано досъдебно производство за кражбата. Работата по случая продължава.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети