Йордан Лечков нападна Бербатов: Няма ги звездите и играем по-добре

dennews.bg
22.03.2013
размер на текста:

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков прогнозира, че националния ни отбор ще победи Малта, но това ще стане доста трудно. "Аз подкрепям Любо и националния отбор и мисля, че трябва да се концентрираме върху нашия тим. Възможни са 6 точки от мачовете с Малта и Дания, дай Боже да ги вземем и да останем в борбата за едно от първите две места. Дай Боже и да имаме късмет. Ето на "Титаник" всички са били богати и щастливи, ама са нямали късмет. Лека им пръст или вода", изрази се в типичния си стил Данчо Лечков пред Спортал.
Бившият халф не пропусна отново да нападне Димитър Бербатов, който се отказа от националния отбор именно заради него. "Не си спомням да съм бил критик на националния отбор. Когато няма резултати, всички са нещастни. Лично аз съм много нещастен, че не сме ходили от 9 години на голямо първенство. Иначе в България сме царе на това да се сърдим, раждаме се вкупом да си пречим. Ако смятате, че един ръководител, който пряко отговаря за националния отбор по онова време, няма право да критикува, не знам кой има. Щом във футбола може без Марадона, значи може без всеки. Няма ги големите ни звезди, играем по-добре отпреди, факт! Всички го виждате. Не трябва да се правим на ощипани девойки", обясни Лечков.
Той обаче не посмя да се включи в спора между бившите му съотборници Христо Стоичков и Борислав Михайлов. "Когато се лаят две кучета или пък като се ритат коне, аз за какво да се намесвам?", заключи Йордан Лечков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети