Алексей Петров: Лара е залог за Цветанов

DenNews.bg
21.03.2013
размер на текста:

Отвлечената 10-годишна дъщеря на Евелин Банев-Брендо е залог за това Цветан Цветанов отново да е министър на вътрешните работи. Това коментира днес Алексей Петров преди заседанието на Софийски градски съд по делото "Октопод", по което той е основен подсъдим. Делото бе отложено заради смъртен случай в семейството на един от съдебните заседатели, но Петров използва присъствието на журналистите за да коментира отвличането на Лара и стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата пред Съдебната палата.
Думите си за отвличането на детето Петров защити с факта, че двамата с Брендо са лежали в една килия. Той каза че е готов двамата със шефа на ГДБОП Станимир Флоров да застанат пред детектора на лъжата, за да се види кой казва истината и дали Флоров знае кой е отвлякъл 10-годишната Лара и къде се намира в момента.
"Евелин Банев не е споделял при престоя си в затвора за никакви колумбийци, за никакви латиноамериканци. Той в знак на протест се заричаше, че ще каже пред италианския съд, ако продължи това монтирано обвинение срещу него и този арест, за да разбере целия ЕС, цитирам, "с какво са се занимавали Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Киро Кирилов-Японеца". Смятам, че това дете в момента е залог освен за мълчанието на баща си, е и залог на връщането на Цветанов на власт", заяви Алексей Петров.
Според него вина за отвличането на Лара Цветанов и Флоров имат и само заради факта, че са МВР министър (по време на отвличането) и шеф на ГДПОБ.
Миналата седмица Алексей Петров бе викнат да каже какво знае в ГДБОП, но тогава отказа да говори, искайки да бъде изслушан от прокурори. Главният прокурор Цацаров обаче му отказа.
Основният подсъдим по делото "Октопод" загатна, че е имало напрежение в отношенията между шефа на ГДБОП Станимир Флоров и Златомир Иванов, но не като шеф на БОП-а и подсъдим, какъвто е Баретата, а като състуденти.
Петров обясни и че противозаконно МВР е обезоръжило охраната на Златомир Иванов, преди да дойде в съдебна зала, в края на януари месец.
Две прокурорски постановления не са изпълнени да се върне оръжието на неговата охрана, като повод за отнемането е арестът на сина му в Слънчев бряг.
Четири дни преди покушението съпругата и охранителите са направили опит да си върнат вещите и оръжието, но МВР противозаконно е отказало, защото има прокурорско постановление, разясни бившата барета и запита:
"Кой ще провери версията дали Флоров е замесен в това покушение и още повече какво се цели то да се случи отпред (пред Съдебната палата, б.р.)?"
Източник: БНТ, news.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети