Райков уволни наследените от Борисов зам.-министри

dennews.bg
20.03.2013
размер на текста:

Премиерът Марин Райков издаде заповеди за назначение и за освобождаване на заместник-министри.
В МВР от поста си е освободен заместник-министър Веселин Вучков, а длъжността заместник-министър е възложена на Филип Гунев. Той е магистър по международни отношения от Колумбийския университет, Ню Йорк, магистър по социална антропология и доктор по социология от Лондонския икономически институт. В последните години е работил като старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията в София. Автор е на редица публикации по проблемите на организираната и конвенционалната престъпност и корупцията, предотвратяването на конфликти, противодействието на етническата и расовата дискриминация и др.
За заместник-министър на околната среда и водите е назначена Малина Крумова, а от същия пост е освободена Ивелина Василева. Малина Крумова е и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Тя ще ръководи дирекциите „Фондове на ЕС за околна среда”, „Европейски и международни проекти”, “Координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество” и „Кохезионна политика за околна среда”.
Заместник-министри на труда и социалната политика стават Ваня Стойнева, която ще отговаря за реализацията на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Иванка Шалапатова и Петър Стоянов. От поста й е освободена заместник-министър Зорница Русинова.
Божан Стоянов, Ирена Младенова и Виолета Лорер са назначени за заместник-министри на икономиката, енергетиката и туризма, Снежана Благоева – на земеделието и храните, Мариана Банчева – на образованието, младежта и науката, Йордан Йовчев – на физическото възпитание и спорта, Ася Давидова и Антон Лазаров – на отбраната, Лидия Нейчева и Мирослав Ненков – на здравеопазването, Димитър Бонгалов – на правосъдието, Албена Лазарова – на транспорта, информационните технологии и съобщенията, проф. Мила Сантова и Деяна Данаилова-Станилова – на културата.
От постовете им са освободени заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, на физическото възпитание и спорта – Лазар Каменов, на земеделието и храните Светлана Боянова, на здравеопазването Минчо Вичев, на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, на културата Георги Стоев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети