ВМРО предоставя убежище и охрана на семейството на Калмуков

DenNews.bg
20.03.2013
размер на текста:

ВМРО има готовност незабавно да заведе под своя охрана семейството на Иван Калмуков на безопасно място и да им осигури убежище, след като стотици роми се заканват, че ще отмъстят на близките на 67-годишният мъж, който нахлу в дома на съседите си простреля смъртоносно майка и двете й деца, рани техен познат и след това се самоуби.
„Смятаме, че тежкият инцидент, случил се в кв. „Димитър Миленков“ в столицата, е пряко свързан с неспособността на държавата да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани.
През изминалите дни по националните медии бяха отправени редица заплахи за живота и здравето на семейството на Калмуков. Днес заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки изпраща сигнал до Софийската градска прокуратура, с искане да бъдат установени, задържани и подведени под наказателна отговорност лицата, които отправиха публично заплахи и закани за убийство, палежи и саморазправа към роднините”, се казва в писмо от Пресцентъра на ВМРО.
В становището се казва още, че близките на стрелеца нямат никаква вина за стореното от него, но е видно, че държавата не е в състояние да осигури тяхната безопасност.
„Затова ВМРО предлага закрила си на тези невинни хора, след като властта е абдикирала от задължението си да се справи с циганската престъпност. До момента единство ВМРО – Българско национално движение е предложила цялостно решение на циганския въпрос. Тъй като не бяха взети мерки, в момента страната ни е изправени пред два пътя – или вписване на циганите в обществото, или гражданска война.
Този трагичен инцидент е пряко свързан с поредицата самоубийства в страната и е поредното доказателство за необходимостта от радикална промяна в държавата”, казват още от партията.
В знак на несъгласие с безхаберието на управляващите ВМРО продължава да развява националния трибагреник наобратно.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети