Частен охранител е застрелял 16-годишен на гара „Подуяне”

DenNews.bg
02.03.2013
размер на текста:

16-годишен младеж е прострелян смъртоносно при инцидент, възникнал около 12 часа в столичния кв.“Подуяне“. Стрелбата е произведена в района на хладилното депо – територия, охранявана от частна фирма. По първоначални данни, двама младежи са проникнали на територията на пазения обект. Второто момче е ранено, без опасност за живота. След инцидента към мястото са изпратени екипи на „Транспортна полиция“ и СДВР. Извършва се оглед. Продължава работата за изясняване на обстоятелствата по случая, информират от Пресцентъра на МВР.
По информация на БНР момчетата са направили опит за кражба от вагони. Оцелялото момче е разказало пред полицаите, че по тях е открил стрелба мъж в камуфлажни дрехи, въоръжен с пушка помпа.
Единият от охранителите отправил викове към тях, след като те не спрели, по тях е открита стрелба, така Камен Асенов е убит на място. Неговият познат е ранен в крака. Охранителят е останал на мястото и е оказал е съдействие на полицията. Събрало се е голямо множество от роми, които искат линч за охранителя. Изпратени са допълнителни патрулки. Ромите опитаха и да блокират един от главните пътища в махалата, но и това не се получи.
Изяснява се дали охранителите имат правомощия да откриват стрелба при подобни случаи.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети