Гребкиня оглави кабинета на служебния премиер

dennews.bg
19.03.2013
размер на текста:

Марияна Минчева е назначена за началник на кабинета на министър-председателя на служебното правителство Марин Райков, информираха от правителствената пресслужба. Г-жа Минчева има над 35-годишен трудов стаж, голяма част от който преминава на различни административни длъжности.
От 2008 г. до сега г-жа Минчева е била финансов инспектор в Инспектората по Закона за съдебната власт в Министерство на правосъдието. Преди това е заемала различни позиции в Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Регионална служба по заетостта – Варна и др.
Началникът на кабинета на Марин Райков има магистърска степен от ВИНС – Варна и специализация на тема „Общинските структури и тяхната роля за ресоциализацията на младежта от неформалните организации“ в британския град Брадфорд.
Марияна Минчева е заслужил майстор на спорта по академично гребане. Участник е на Олимпийските игри в Москва 1980 г., където заема IV място. Многократен републикански шампион на България по гребане между 1976 и 1986 г. Има класирания в челната шестица на световните първенства през 1978, 1981 и 1982 г. Печели първо място на открития шампионат на Франция през 1981 г. Между 2002 и 2004 г. г-жа Минчева е генерален секретар на Българската федерация по гребане.


М

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети