Канада върна на България дупнишкия педофил Чичо Тони

dennews.bg
19.03.2013
размер на текста:

Правителството на Канада разреши депортирането в родна България на издирвания с червената бюлетина на Интерпол дупнишки педофил Чичо Тони. Така осъденият на 7 години за блудство с малолетни и непълнолетни от днес започва да изтърпява наказанието си в затвора в Бобов дол, а снимката му вече е свалена и от сайта на Интерпол.
Окръжният прокурор Камен Пешев, който издаде международната заповед за задържане на Антонио Цеков обясни, че до довеждането на подсъдимия се стигнало, след като Върховна касационна прокуратура е постигнала споразумение със съдебните власти на Канад. Както писахме вече, имаше проблем с екстрадирането на Антонио Цеков, тъй като Канада не е страна по международната конвенция за екстрадиране на осъдени в друга държава. Камен Пешев обясни, че тъй като все пак става въпрос за педофил, което е една чувствителна тема във всички страни, се е стигнало до спозарумението и намиране на форма, под която все пак Антонио Цеков да бъде приведен в затвора за излежаване на присъдата си чрез депортирането му.
Международната заповед за задържане на Антонио Цеков бе подписана, след като той излезе в нелегалност и не бе открит, за да бъде отведен в затвора в Бобов дол, където да изтърпи наказанието си.

Окръжната прокуратура в Кюстендил се зае с 40-годишния строителен предприемач от Дупница Антонио Цеков, след като по време на едно от заседанията по делото за порнографските снимки срещу Иван Борисов деца от Дома заявиха, че Цеков ги е примамвал и извършвал блудствени действия тях. Така той стана клиент на Темида за пореден път и получи 7-годишва присъда. В актива на
Антонио Цеков има две висящи дела за изнасилване, а през 2005 година е бил осъден за блудствени действия с малолетно момиче. Антонио Цеков е син на Цветко Цеков, който бе кандидат за общински съветник от листата на «Движение нашия град».

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети