Любо Пенев изоставя България, ако изпуснем баража

dennews.bg
19.03.2013
размер на текста:

Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев най-вероятно ще се откаже от поста, ако тимът ни не успее да стигне до бараж за класиране на Световното първенство. Няколко чуждестранни клубове, сред които два от Испания, следят работата на Пенев и проявяват сериозен интерес към него. Договорът на треньора с Българския футболен съюз изтича през ноември тази година. Президентът на централата Борислав Михайлов пък иска да задържи Пенев и да задейства клаузата, според която той трябва да остане начело на България още две години.
Самият Любо Пенев обаче е обявил, че ако не стигне поне до бараж за Мондиал 2014, ще търси ново предзвикателство", твърди "Тема спорт".
Иначе Пенев намекна, че е възможно да си тръгне по време на пресконференцията миналата неделя преди важите мачове с Малта и Дания. „В момента аз и треньорското ръководство изпълняваме две задачи едновременно. Първата е да успеем да се класираме, давайки всичко от себе си. И втората е да подновяваме отбора. Това за мен е много важно, макар да не знам дали аз ще съм треньор и през следващия цикъл. Но при всички положения България ще има един добър, солиден и перспективен отбор“, каза тогава Пенев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети