Задържани са четирима младоци за грабежа от златарско ателие

DenNews.bg
15.03.2013
размер на текста:

Четирима столичани, на 19 и 20 г. и двама непълнолетни, са задържани за въоръжения грабеж на златарско ателие през януари в квартал „Младост”. На четиримата са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа след специализирана полицейска операция на служители на сектор „Грабежи” към СДВР.
На 17 януари маскирани и въоръжени откраднаха около 500 грама златни накити и други бижута. Оказало се, че двамата непълнолетни са с регистрации в полицията - единият за взломна кражба и притежание на наркотици, а другият - за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.
При последвалите претърсвания на адресите на младежите полицаите иззели част от отнетите накити, 4 газови пистолета, различни по вид боеприпаси, автомат, боен пистолет, маски, телескопични палки и други вещи. Криминалистите установили още, че четиримата са съпричастни и към други извършени престъпления.
Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на извършителите са повдигнати обвинения за престъпление по чл.199 от НК и са наложени мерки „задържане под стража” за срок от 72 часа.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети