Ковач от Крайници се самозапали пред президентството

DenNews.bg
13.03.2013
размер на текста:

Около самозаплилият са разхвърляни тези визитки, които подсказали самоличността на мъжа. Снимка: bTV

Майстор ковач от дупнишкото село Крайници е самозапалилият се пред сградата на президентството мъж преди час. 51-годишният Димитър Димитров заминал преди няколко дни за столицата за да се лекува от сърце, разбрахме от негови близки. От известно време не се чувствал добре. Все още не е ясно в коя болница е трябвало да бъде лекуван.
Димитър се е самозапалил до фонтана пред президентството, като по данни на очевидци преди това седял на него известно време, а до него имало бутилка от алкохол. В един момент той станал залял се и се запалил. Жена, която минала секунди преди това покрай него свидетелства, че пламъкът се издигнал на над три метра. Димитров е загасен с пожарогасител от охраната на НСО на президентството, веднага е била повикана линейка.

Димитър по време на работа. Снимката е от личния му сайт


Той е настанен в Пирогов. По данни на лекарите има опасност за живота му. Над 25% са изгарянията по тялото и главата му, увреден е и белия му дроб от вдишаните опасни газове.
Димитров е познат като ведър и оптимистичен човек. Занимава се с ковано желязо от години, като негово дело е и оградата на черквата в Крайници.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети