Жители на жк „Бистрица” събират подписка за премахване на сметището на Дупница

В случай, че исканията им не бъдат чути, са готови и на гражданско неподчинение с протест пред общината

Даниела Методиева
13.03.2013
размер на текста:

Подписка за премахване на градското сметище събират жителите на най-големия квартал в Дупница жк „Бистрица”. Вече над 800 от живущите в квартала са я подкрепили, като техните подписи вече са депозирани и в деловодството на общината. Инициаторът- социалният работник Радка Крумова обясни, че подписката се събира от ръка на ръка на доброволен принцип и набирането на още поддръжници продължава.
Вече 20 години живея в този квартал и положението е непоносимо. Не можем да отворим вратите и прозорците си, когато сметището гори, се носи непоносима воня. Отделно между блоковете непрекъснато има найлонови торбички и други по-леки отпадъци, които вятърът носи от сметището. Виждала съм с очите си как камионите на почистващата фирма вместо да се качат до сметището, изхвърлят вечер боклуците в намиращата се наблизо рекичка, обясни пред dennews.bg Радка Крумова.
Ще търсим съдействието на общината за решаване на този дългогодишен проблем. Ако не ни бъде обърнато най-после внимание, ще организираме протест и сме готови и на гражданско неподчинение, каза още Радка Крумова.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети