Глад и мизерия качиха 38-годишна на покрива на блок

dennews.bg
01.03.2013
размер на текста:

Плевенски полицаи успяха да спасят 38-годишна жена, която повече от пет часа стоя на покрива на 6-етажен блок в кв. "Сторгозия", заплашвайки, че ще скочи, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от vesti.bg.
Вчера в 11 часа на телефон 112 е постъпил сигнал, че млада жена е на покрива на блок 88 в плевенския квартал "Сторгозия". Веднага на място са изпратени полицаи от Второ РПУ и спасителни екипи.

38-годишната Анита Александрова заплашвала, че ще скочи, отчаяна от крайната бедност и мизерия. Жената, която била с адресна регистрация в Бургас, но живеела в Плевен, била изгонена от квартирата си, тъй като нямала пари да плати наема. Тя сама се обадила на тел 112 и уведомила за намеренията си. Според психолозите на МВР жената е била очевидно депресирана и специалистите преценили, че е в състояние да изпълни заканата си.

Спасителните екипи опънали платнище пред 6-етажния блок, а над пет часа полицаи и психолози разговаряли с жената. В 15.40 ч. те успели да я убедят доброволно да слезе.
Анита е настанена в Кризисен център - Плевен.

 


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети