Още един БГ сводник влиза в белгийски затвор

DenNews.bg
07.02.2013
размер на текста:

Българин получи ефективна присъда от 5 г. затвор от съд в Брюксел по обвинение в сводничество, като става вторият осъден нашенец за това престъпление в рамките на дни.
На 42-годишният Веселин Добрев от Сливен му е наложена и глоба от 18 000 евро и конфискация на имущество за 291 000 евро.
При постановяването на наказанието съдът е отчел жестокостта, с която Добрев се е отнасял към две български проститутки, работили за него в белгийската столица в
продължение на пет години - между 2002 и 2007 година.
Следствието установило, че докато жените били принудени да работят на витрините под наблюдението на надзиратели, изпратени от Добрев, самият той често пътувал до Сливен, където пренасял спечеленото от проститутките.
Известен и с прякора си Винсент, сводникът си купил в Брюксел луксозен автомобил, за който платил 38 000 евро в дребни банкноти, посочват в местните медии. Пред белгийските власти той не могъл да обясни произхода на състоянието си. Съдът е разпоредил незабавното му задържане за изпълнение на постановеното наказание, пише btvnews.bg.
Само преди дни в Брюксел бе осъден Красимир Лазаров-Пружинката, също от Сливен. По обвинението в сводничество и заплахи за заливане с киселина той получи ефективна присъда от 7 г., глоба от 15 000 евро и конфискация на 20 000 евро.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети