Деца се учиха да противостоят на домашното насилие в Дупница

DenNews.bg
07.02.2013
размер на текста:

Община Дупница бе за втори път домакин на обучение по проекта “Младежи и институции заедно срещу рисковете на нашето време”. Домашното насилие над жени и деца бе темата по която работиха 30 момичета и момчета от Кюстендил и Дупница. Те разискваха видовете насилие, причините за явлението, възможностите за предлагане на социални услуги на жертвите на насилие.

Обучението на младите хора, които ще бъдат подготвени за обучители на свои връстници, отново бе водено от представителя на сдружение “Знание, успех, промяна” Силвия Овчарченска. Динамиката на заниманията, работата по групи и разиграване на казуси, диалогичната форма на поднасянето на проблема провокираха активността на участниците и почти не остана участник, който да не изрази позиция и в разсъжденията си да не покаже, че не му убягва широкоспектърността на темата. Партньорският екип от инспектори от “Детската педагогическа стая” от Кюстендил и Дупница, секретарят на МКБППМН Велислава Георгиева, инспекторът ПБППМН от ОДМВР Кюстендил, неправителствените организации подготвя програмата за обучение на родителската общност, с която заниманията ще бъдат през месец март.
Дейностите, свързани с подготовката на младежките лидерски групи се провеждат по 2 пъти месечно, обикновено през почивни дни. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети