Българин влиза за 7 г. в белгийски затвор

DenNews.bg
05.02.2013
размер на текста:

Българин ще лежи в белгийски затвор по обвинение в сводничество.
37-годишният Красимир Лазаров-Пружинката от Сливен получи 7-годишна присъда от съда в Брюксел, съобщава вестник "Дерниер йор". Пружинката ще трябва да плати 15 000 евро глоба, а от сметките му са конфискувани 20 000 евро.
По делото е установено, че престъпната му дейност е започнала през 2004 г. Преди 4 г. срещу Лазаров е бил подаден сигнал от майката на една от контролираните от него проститутки, препредаден към белгийските власти чрез българското посолство.
Лазаров плашел момичетата, че ако го издадат, ще пострадат. Следствието установило, че подвластните му жени били склонявани към проституция в София, Женева, Лозана, Лондон и Брюксел. В началото на миналата година Лазаров бил задържан в България и бързо екстрадиран в Белгия. Според следствието той работел със съучастничка, която имала задачата да събира печалбата на проститутките и да превежда сумите в български банкови сметки.
След като разбрал, че се води следствие, Лазаров заплашил жалбоподателките, че ще ги залее с киселина, ако не оттеглят показанията си. В хода на делото срещу него е отпаднало обвинението за трафик на хора.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети