Дупничанин внася жалба до прокуратурата срещу „Паркинги и гаражи” за скоба извън синята зона

dennews.bg
04.02.2013
размер на текста:

Тероръткойто служители на синята зона в Дупница упражняват върху гражданите по устно нареждане на управителката на общинското дружество „Паркинги и гаражи” Елена Малчева продължова. Поредният пример за това е поставянето на скоби днес на автомобил, чийто собственик Илиян Михайлов.

 

Той ще сезира прокуратурата в Дупница за самоуправство и превишаване на власт от страна на служителите от общинското дружество.
Пред dennews.bg. Илиян Михайлов обясни, че днес паркирал до входа на офиса си на улица „Охрид”, която територия е извън обсега на синята зона. Това много ясно се вижда и от очертанията, нанесени върху улицата, на която има обособени само 5 места. Въпреки това, служителите на общинското дружество продължават да събират такси от автомобили, които са спрели извън очертанията за паркиране, на неразбралите поставят скоби и ги освобождават срещу касов бон за сумата от 11 лева.

 

В него влиза както престоя, който в случая е таксуван 1 час, така и 10-те лева за сваляне на скобите.
Илиян Михайлов обясни, че единственото нарушение, което е направил, и за което е готов да понесе санкция е това, че не е спазил отстоянието от кръстовището. И за което би трябвало да бъде глобен от органите на КАТ, но не и да бъде санкциониран от служители на „Паркинги и гаражи” на място, което те не обслужват.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети