Ветеран от Виетнам държи дете за заложник 6-и ден

DenNews.bg
04.02.2013
размер на текста:

Снимки: Reuters

Американец, ветеран от войната във Виетнам, държи в плен 5-годишно дете, което отвлече от училищен автобус, вече 6- ден. Преговорите, които полицията в град Мидленд в щата Алабама, води с похитителя през отдушника на самоделен бункер, където е скрито детето, остава без резултат.
Между похитителя и детето няма роднинска или друга връзка. 65-годишният Джими Лий Дайкс отвлече детето от училищен автобус, след като уби шофьора, а останалите 20-ина деца успели да избягат.
Днес шофьорът Чарлз Поланд, който издъхнал пред очите на учениците ще бъде погребан, съобщават още световни агенции.
Поланд бе признат от съгражданите си за герой. В Мидленд сити живеят около 2 300 души.
Дайкс се укрива с детето в самоделен бункер край дома си. Той твърди, че се грижи за момченцето. Засега властите не съобщават дали Дайкс има искания. Мотивите му за отвличането остават неясни.
Местните хора казват, че Дайкс бил настроен срещу правителството, държал се като човек, който се готви да оцелее при катаклизми - природни или социални. По няколко пъти на ден се затварял в бункера си, който се намира на един метър под земята. В него имало електрическо отопление.
Похитителят е позволил на властите да спуснат в убежището книги и лекарства за отвлеченото момче, което се казва Етън и което тази седмица има рожден ден.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети