В Дупница има Мюсюлманско настоятелство и местни мюсюлмани, според Главното мюфтийство

Даниела Методиева
27.02.2013
размер на текста:

Според информация, изнесена на сайта на Главното мюфтийство, в Дупница има Мюсюлманско настоятелство и мюсюлмани. Това става ясно от новина, публикувана на сайта на 10-и януари, от който става ясно, че на посещение в град Дупница е бил Районният мюфтия на София - Мустафа Избищали. При посещението си той се срещнал с Мюсюлманското настоятелство и местни мюсюлмани.

Отново публикуваме текста такъв, какъвто е и в сайта на Главното мюфтийство:
„На срещата бяха разисквани въпроси, касаещи проблемите на местните мюсюлмани, както и ангажиментите на настоятелството през настоящата 2013 година. Проведоха се и разисквания на възможностите за религиозното обучение на децата. В края на посещението си г-н Избищали посети и джамията в града, останала единствена и превърната в музей. В края на срещата мюсюлманите взаимно си пожелаха да имат един ден възможността да отслужват намазите (молитвите) си в джамията".
Интересен факт е, че за разлика от други подобни новини на сайта на Главното мюфтийство, към тази липсва снимка от въпросната среща. Вместо нея, е публикувана само снимка на джамията.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети