Пловдив кръщава парк на Христо Стоичков

dennews.bg
27.02.2013
размер на текста:

Парк, който ще носи името на най-известния българин Христо Стоичков, се изгражда в родния град на великия футболист Пловдив. Паркът ще бъде разположен върху площ от 15 дка в район "Западен", като ще предоставя места за забавления на открито и модерни уреди за фитнес и различни спортове, пише “Труд”. Предвижда се най-голямата забележителност да са 13 месингови фигури на Камата в реален размер. Скулптурите ще изобразяват знакови моменти от футболната кариера на Сточков като връчването на "Златната топка" и "Златната обувка".
Запустялото междублоково пространство между бул. "Пещерско шосе" и жп линията Пловдив – София ще се превърне в парк “Христо Стоичков”. Идеята за изграждането дойде от издавания в града под тепетата национален вестник "Строителство имоти", община Пловдив и "Ю'с мен клуб".
Строителството ще започне със средства, набрани от продадените покани по 50 лв. за наградите за архитект, конструктор и строител на 2012 година, раздавани от седмичника. Церемонията по връчване на отличията ще бъде в четвъртък, а на нея се очаква да присъства и самият Христо Стоичков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети