4,7 млрд. лева е фискалният резерв

DenNews.bg
26.02.2013
размер на текста:

4,7 милиарда лева е фискалният резерв, това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите в оставка Симеон Дянков, преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев.
По-рано днес евродепутатът от БСП Илияна Йотова призова главният прокурор да пази Дянков да не напуска страната, тъй като не се знае какво се крие в бюджета и дали той не е виртуален.
Иначе на заседанието при президента ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите за сигурността и стабилността в страната в условията на политическа и социална криза. Очаква се Консултативният съвет да обсъди и исканията на протестиращите.
Вчера държавният глава очерта задачите на този Консултативен съвет - да гарантира сигурността на гражданите, устойчивостта на правовия ред и да покаже, че институциите на държавата работят, независимо от протестите. Президентът призова всички институции да продължат да работят, за да отговорят на интересите на гражданите.
Очаква се днес политическите сили да набележат и най-важните задачи за следващите няколко месеца.
Плевнелиев свиква за четвърти път Съвета за национална сигурност, откакто е президент. Последното заседание беше в началото на този месец за разследването на терористичния акт в Бургас.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети