Тръгна процесът за клевета срещу Първан Дангов

dennews.bg
25.02.2013
размер на текста:

Тръгна процеса за клевета, което председателят на местния парламент Ивайло Константинов заведе срещу бившия кмет и общински съветник Първан Дангов за изказванията му, че е селски първенец, егоцентрик и дълбоко комплексирана личност. До процеса се стигна, след като на две поредни пресконференции Дангов обяви, че Константинов е влязъл в местната власт, за да се облагодетелства, обградил се е с обръч от фирми. Нещо повече, според Дангов Константинов е заместник на братя Галеви, който има единствената цел да стане депутат.
На днешното заседание защитата на Констанинов в лицето на адвоката му Милен Попов, който е юрист и на местния парламент, потвърдиха, че държат Дангов да бъде осъден и да заплати сумата от 50 000 лв. по гражданския иск. Що се отнася до наказателното дело от частен характер, то те държат Дангов да бъде порицан и да се извини публично. На днешното заседение, председателствано от съдия Ели Скоклева, Константинов поиска да бъдат призовани като свидетели и журналистите, отразили тези думи на Дангов.
От своя страна подсъдимия поиска от съда да бъде направена справка и за фирмите, за които твърди, че са обръча, с който Констанинов се е обградил. Това са Меридиан„КТ строй” и “АМ Хемус”, за които Дангов твърди, че са близки до Константинов и ГЕРБ и затова приоритетно са печелили общински поръчки.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети