Кмет и съветници от опозицията да се сръфаха заради бюджет 2013 на Дупница

dennews.bg
22.02.2013
размер на текста:

Както се очакваше, разглеждането на бюджета за тази година изпокара кмета Методи Чимев и съветниците от опозицията в лицето на групата от БСП и независимият Първан Дангов. Оставката на премиера Бойко Борисов вчера също бе вкарана в кавгата, като на моменти се стигна и до сериозни ръфания между управляващите и техните опоненти.
Групата от БСП гласува против приемането на бюджета за тази година, а като основна причина социалистите посочиха факта, че на сесия не е разглеждан отчета на бюджета за 2012-а година. Що се отнася до този за 2013-а, лидерът на БСП Станислав Павлов го определи като нереалистичен, популистки и антисоциален и правен на маса.
Кметът не остана по-назад и обяви, че да се пишат документи на бюро е нормално, а не както го правели червените- в землянки.

 


„Може да ме питаш и кога ходя до тоалетната”, не се сдържа Чимев и отвърна по свой начин на опитите на Павлов да го разпъва на кръст заради бюджета за тази година. И допълни, че всички изказвания за бюджета от хора, които дори не са присъствали на комисии, не са се запознали с него и на общественото обсъждане, нямат право сега да критикуват.

 


Главният финансист на общината Павел Петров се опита да обясни, че все пак е имало разглеждане на бюджета за 2012-а година, но неговия опит да тушира спора Първан Дангов определи като опит от измъкване от ситуацията. И припомни, че вместо да се впускат в нереалистични прогнози, управляващите от ГЕРБ е трябвало да обявят бюджета за 2012-а за кризисен. Защото, според Дангов, ако миналата година държавата е отпуснала спасителни 3 милиона лева на община Дупница за погасяване на част от заемите, то сега не може да се очаква това. Още повече, че правителството вече падна и един ден Чимев и екипа му може да се окажат от другата страна. Дангов отново припомни, че по-голяма част от 3-те милиона са отишли в определен член от групата на ГЕРБ в местния парламент, визирайки Йордан Йорданов, който като изпълняващ ръководни функции в АМ "Хемус" грабна най-апетитните поръчки на общината.
„И така да е, не съм си ги сложил у джобовете”, не остана по-назад Йорданов.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети