50% от американците искат депортиране на нелегалните имигранти

dennews.bg
21.02.2013
размер на текста:

Повече от 1/2 от гражданите на САЩ смятат, че повечето или всички 11 милиона незаконни имигранти в страната трябва да бъдат депортирани, сочи анкета на Ройтерс.

 

Тридесет на сто от анкетираните смятат, че по-голямата част от нелегалните имигранти, с някои изключения, трябва да бъдат депортирани, докато 23 процента вярват, че всички незаконни имигранти трябва да бъдат депортирани.

Само 5% смятат, че на всички незаконни имигранти трябва да бъде позволено да останат в Съединените щати законно, а 31% искат повечето нелегалните имигранти да останат.

Тези резултати са в съответствие с други проучвания през последните години, което предполага, че мнението на хората относно имиграцията, не се е променило драстично, след като отново се разпали дебата за имиграцията в Конгреса миналия месец.


Проучванията показват, че повечето американци подкрепят реформата на имигрантския закон, въпреки че те често имат различни идеи за това какво трябва да се направи. Някои от гражданите на САЩ са за свободни имиграционни закони, докато други искат да видят по-голяма сигурност на границите.

Междувременно група от осем американски сенатори работят за предлагане на имиграционна реформа, първият сериозен опит след пълния крах на Конгреса по този въпрос преди шест години.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети