Оскар Писториус убил приятелката си заради ревност?

dennews.bg
18.02.2013
размер на текста:

Феноменалният атлет Оскар Писториус е убил приятелката си Рева Стеенкамп заради друг мъж. По тази версия работи полицията в Южна Африка, разкриха местни медии, цитирани от Топспорт. Смята се, че шесткратният параолимпийски шампион е ревнувал приятелката си от станалия известен напоследък изпълнител Марио Огле. Стеенкамп и 24-годишният мулат участвали в телевизионното риалити "Тропическият остров на съкровищата", което породило ревност у Писториус.
Атлетът бил много ревнив и често вдигал скандали, разкрива една от близките приятелки на манекенката - Доминик Пиек.
Според Пиек между Рева и Огле имало само невинно приятелство, но това не се харесвало на Писториус.
От полицията съобщиха, че в дома на атлета е била открита окървавена бейзболна бухалка, а се смята и че черепът на Стеенкамп е бил натрошен.
Срещу Оскар Писториус пък бе повдигнато обвинение за предумишлено убийство, а първоначалната му версия, че е помислил приятелката си за крадец, отпадна окончателно.
Утре трябва да стане ясно дали феноменалният атлет с два ампутирани крака ще бъде пуснат под гаранция. Той е под денонощно наблюдение, след като има голяма вероятност да се самоубие.
"Не мога да повярвам, че това се случи с прекрасната ни дъщеря. Оскар сигурно е минал през нещо, за които ние не знаем. В сърцата ни обаче няма омраза към него", сподели бащата на манекенката пред вестник "Дъ мейл".

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети