Падна главата на шефката на ДКЕВР

DenNews.bg
17.02.2013
размер на текста:

Точно пет дни след като пое поста падна главата на новата шефка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова.
Премиерът е поискал оставката й заради скандала с незаконната продажба на цигари по интеренет от фирмата на Иванова, в момента управлявана от сина й.
От правителствената пресслужба обясняват, че мотивът на Бойко Борисов е, че при предварителните разговори, преди да поеме поста, Иванова не го е информирала за участието си във фирма, за която в последствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност.
Скандалът с цигарите избухна часове след като Иванова пое поста след отстраняването на Ангел Семерджиев. Часове след това тя призна вината си и заяви, че е готова да подаде оставката си, ако това се наложи.
Впечатление в медийните изяви на Иванова след скандала направи нерешителността й и нежеланието да отговаря на елементарни въпроси, с извинението „да не наруши закона”, както се случило с цигарите, заради непознаване на закона и лоши съветници. Това поведение нажежи допълнително протестите срещу монополите в електро и топлофикационните дружества, защото едва ли човек като Иванова би могла да се справи с „батаците” там, както ги определи по-рано самият Борисов.
Както вече сме писали, в ДКЕВР влезе прокуратура. Целта е проверка не само на ценообразуването, но и приватициционните договори с ЕРП-тата, както и следприватизиционния контрол.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети