Дупнишко шествие тръгна по Е-79, изнасят блокадата от Барикадите към входа на града

DenNews.bg
17.02.2013
размер на текста:

Над 2000 дупничани събудиха борбения дух на Града на барикадите, като след 16 г. сън издигнаха блокада на главния път Е-79 там където през 1997 г. издържаха на студ и глад, за да свалят правителството на Жан Виденов.
Протестът срещу монополите в енергоразпределението няма водачи в Дупница, обясниха участници в него. Причината е, че тези, които се определили като организатори на протеста и поискали разрешение за блокиране на главния път са били привиквани в полицията и са принудени да подпишат декларации, в които им е обяснено, че ако пътят бъде блокиран те подлежат на наказание по Наказателния кодекс, включително и затвор.
И без мегафони и водачи обаче дупничани са решителни в намерението си да спрат движението на Е-79. Спонтанно блокадата прерасна в шествие по главния път, хората се изнасят към вдоха на града от посока София и намерението е там да бъде спрян потокът от автомобили, тъй като патрулки са указвали на шофьорите да минават през града. Така в блокадата при паметника на Барикадите попаднаха само няколко коли и камиони. Хората от тях обаче подкрепят протестите и негодувание от тяхна страна нямаше.
Полиция снимаше с камера протестиращите, за да се запечати кой пръв ще стъпи на платното. Това обаче не спира хората.
Основните възгласи, който се носят над Града на барикадите са „ИзЧЕЗвайте”, „Мафия” и „Свобода на народа”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети