Затяга се примката около Писториус, намериха кървава бухалка в дома му

DenNews.bg
17.02.2013
размер на текста:

Примката около южноафриканския атлет Оскар Писториус, обвинен в убийството на приятелката си, се затяга все повече. Полицията обяви, че е в дома на първият участник в Олимпиада с протези, е намерена окървавена бухалка. "Имаше доста кръв по бухалката", казва източник на полицията пред независимия вестник "City Press", като разкри и че черепът на Реева Стеенкапм е бил "смазан". В момента полицията разследва дали батата е била използвана за покушение срещу Стеенкамп, която е беше застреляна четири пъти в нощта на 14 февруари.
Полицията отхвърли версията, че Писториус е объркал приятелката си за крадец и според "City Press" тя е била облечена в нощница по време на убийството. "Подозрителен е първият изстрел в спалнята, който я улучва в бедрото. След това тя е побегнала и се е скрила в тоалетната. Той е изстрелял още три куршума", допълни източникът.
Полицията беше извикана от съседи на звездата около 4:00 часа сутринта на 14 февруари, тъй като в къщата на Писториус били чути изстрели. 26-годишната приятелка на лекоатлета – Реева Стеенкамп, почина в резултат на огнестрелни рани в главата и една от ръцете й. Полицията пък отхвърли възможността Писториус да е гръмнал приятелката си, тъй като я е объркал с бандит, опитващ се да проникне в дома му.
Състезателят, известен в света като "Блейд Рънър", заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет инвалид, застанал на стартовата линия, заедно със здрави бегачи.
В родната му Република Южна Африка Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.
На 15 февруари Писториус бе обвинен в убийство. В момента, в който чу прокурорът атлетът се разплака в съда.
Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети