Обвиниха Писториус в предумишлено убийство, атлетът се разплака в съда

dennews.bg
15.02.2013
размер на текста:

Шесткратният параолимпийски шампион Оскар Писториус днес се яви пред съда в Претория, където му бе повдигнато обвинението, че е убил приятелката си. Феноменалният атлет с ампутирани два крака бе скрил лицето си с качулка, докато влизаше в съдебната зала, ескортиран от полиция, информира Гонг.
Писториус имаше сълзи в очите, а след като чу от съдия Десмънд Наир, че е обвинен в убийство, се сгромоляса на скамейката. Съдът реши и да продължи мярката му задържане под стража поне до следващото изслушване за пускане под гаранция. Ако Оскар Писториус бъде признат за виновен по обвиненията за предумишлено убийство, каквото е искането на прокуратурата, той може да получи доживотна присъда.
Смята се, че Писториус е застреля приятелката си Реева Стеенкамп в дома си в Претория. По първоначални данни момичето подготвяло изненада на любимия си за Свети Валентин и влязло тайно в дома на лекоатлета. Той обаче я помислил за крадец и я застрелял. Стеенкамп починала в резултат на огнестрелни рани в главата и ръката й.
В родината на феноменалния спортист Южна Африка той е истински герой с постиженията си. Местните медии обаче задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю Писториус разкрива, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети