Цирк! Федерацията по волейбол промени за n-ти път първенството

dennews.bg
15.02.2013
размер на текста:

Отговорните фактори в Българската федерация по волейбол продължават със странните си действия, тотално объркващи състезатели, треньори и фенове. След като след заседание на Управителния съвет на 6 февруари от БФВ решиха шампионът да бъде излъчен по правилото за “златния гейм” в един ден, сега отново промениха решението си. След консултации с клубовете вчера стана ясно, че “златният гейм”... отпада. Окончателната програма до края първенството в Суперлигата вече е готова, като се връща стандартният вариант за две победи от три мача за финалните плейофи. Все пак има и друга промяна - междинен кръг на 27 февруари. При това положение редовният сезон приключва на 2 март.
„Златният гейм бе вариант за съкращаване на първенството, който обсъждахме заради ангажиментите на националите от селекциите за младша и старша възраст с цел подготовка преди Европейското първенство през април и Световните квалификации през май. След консултации и разговори с представители на българските клубове се разбра, че той не е удачен. Затова финалната фаза на Суперлигата продължава по стандартната схема”, заяви пред BGvolleyball.com генералният секретар на БФВ Станислав Николов.
Така новият първенец на България ще бъде определен най-късно на 7 април. За тогава е насрочен евентуален трети мач между двата финалиста.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети