Прокуратурата влезе в ДКЕВР

DenNews.bg
13.02.2013
размер на текста:

Върховната административна прокуратура започна проверка за законността на актовете и дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Проверката е във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване за нарастващото недоволство на граждани от цялата страна срещу високите цени на електрическата и топлинната енергия, съобщиха от държавното обвинение.
В хода на проверката ще бъде изискана цялата информация за действията на ДКЕВР и за начина, по който е осъществен контрол на електроразпределителните и топлофикационните дружества при формиране на цената, отчитане и заплащане на потребената енергия.
Проверката ще обхване и дейността на Агенцията за приватизация както и следприватизационния контрол за осъществения надзор при изпълнение на приватизационните договори от електроразпределителните дружества.
Обществеността ще бъде своевременно уведомявана за резултатите от проверката и за предприетите действия от страна на Върховна административна прокуратура, съобщиха от прокуратурата.
По-рано днес, след като обяви, че новият шеф на ДКЕВР ще бъде Юлиана Иванова, премиерът Бойко Борисов й разпореди незабавно да започне проверки в регулатора.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети