Гладиатор завоюва 5 медала в Швеция

Константин Соколов
12.02.2013
размер на текста:

С 5 медала се завърнаха състезателите на Гладиатор от силния турнир по таекуондо Трелеборг Оупън 2013. Надпреварата в Швеция събра цели 1130 участници от цял свят. Най-силно от дупничани се представи Стефан Самарджиев, който спечели сребърно отличие. Стефан тръгна вихрено и в първата си среща постигна категорична победа над състезател от Норвегия, а след това смаза и шведски представител с 11:1. В следващия си двубой дупничанинът се изправи срещу атрактивен таекуондист от Хърватска и успя в началото да му поведе с 9:2, за да спечели с крайното 13:9. Така Стефан Самарджиев се класира за полуфинала, където трябваше да играе със съперник от Гърция, но той само излезе, поклони се и отказа да спори с дупничанина. В последния мач българинът игра срещу състезател от Азербайджан и успя да дръпне с 2:0. След това обаче се стигна до 2:2 и 3:3, а в последните 10 секунди Самарджиев получи удар и отстъпи с 3:4.
Другият сребърен медал за Гладиатор пък бе на сметката на Василена Василева.
Бронзово отличие завоюва Валентин Крумов, който се справи лесно с представител на домакините, а на полуфинала отстъпи от германец с 1 точка разлика, допускайки удар в самия край на мача.
Ивона Цинцарска също завърши на 3-то място в своята категория, като само златна точка я раздели от още по-предно класиране. Третият сребърен медал за Дупница донесе Георги Жиков.
Силно представяне записаха и Теодор Георгиев, Виктория Константинова, Луиза Захариева и Георги Евтимов, като само малшансът ги лиши от медал. Георгиев постигна две победи, а на четвъртфинал загуби от сръбски състезател, след като не бяха уважени претенциите на треньора Христо Михалчев при видеоповторението. В най-важната си среща пък Виктория Константинова отстъпи минимално в изключително оспорван двубой и остана без отличие.
Като цяло треньорът Христо Михалчев остана доволен от представянето на своите възпитаници, но имаше и някои забележки. „Мога да кажа, че всички играха много силно. Направи ми впечатление обаче, че загубихме важни срещи, след като допускаме грешки в последните десетина секунди от двубоя. Не може цял мач да водим и накрая да отстъпваме по такъв начин. Като цяло този турнир бе една авантюра за нас, тъй като имахме дълго пътуване до Швеция, но всичко мина нормално”, обобщи Михалчев.
В неделя на неговите възпитаници предстои участие на Републиканското първенство за мъже и юноши, където дупничани отново са сред фаворитите за медали.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети