Студ уби крокодил рекордьор

DenNews.bg
12.02.2013
размер на текста:

Нетипично студеното време сполетяло Филипините доведе до смъртта на рекордьора сред крокодилите страшилището Лолонг.
Записаният в Книгата на рекордите Гинес звяр бе дълъг 6 метра и 17 сантиметра, а вестта за кончината му бе съобщена лично от кмета на град Бунаван, където влечугото живееше в плен от месец ноември 2011 г.
Лолонг, който превърташе кантара над тон, отплава в отвъдното на 50-годишна възраст.
Крокодилът беше заловен през ноември 2011 година след триседмично издирване. Земноводното беше заподозряно за това, че е започнало да се храни с местни жители. Поне един човек със сигурност е бил изяден от гиганта.
Крокодилът се превърна в забележителност на Бунаван. Лолонг се сдоби със специално изградено място, наподобяващо природната му среда. Многобройни туристи прииждаха в града, за да видят рекордьора. Според кмета крокодилът е заработил за общината около 72 хиляди долара.
За да бъде изваден от водата бяха нужни усилията на около 100 души. Властите в южния филипински град смятат да проведат традиционните погребални ритуали в памет на Лолонг, а след това да запазят неговите останки в музей.
Местните медии припомнят, че на свобода около града остават, ако не толкова големи, то също толкова опасни за хората роднини на Лолонг.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети